Wespennest in of rond het huis: wat nu?

Wespen zijn gevaarlijke vliegende beesten die kunnen steken. Zij kunnen ook ontelbaar keer steken! Ze kunnen om verschillende redenen steken en er hoeft ook vanuit ons gekeken, niet persé een reden te zijn, maar toch gebeurd het.

Bij het steken wordt er gif in ons lichaam gespoten. Elk lichaam is anders, de ene heeft er last van en de ander niet. Een belangrijk punt wat veel mensen niet weten, is dat ons lichaam geen enkele mogelijkheid heeft om immuun te worden voor dit gif! Elke steek maakt een lichaam zieker! Ga daarom ook niet zelf bestrijden! U brengt uzelf én ook uw omgeving in gevaar!

Wespen zullen hun woning (nest) beschermen op het moment dat u dit aanvalt op een verkeerde manier. Laat het altijd aan een professional over. Hierbij krijgt u zelfs garantie op de bestrijding en loopt u geen enkel risico als u de informatie opvolgt die gegeven wordt na het bestrijden. Sinds 2023 verwijderen wij ook kleinere nesten direct zonder gif of met minimaal gif te gebruiken. Meer informatie hierover leest u op de onze pagina ‘wespennest verwijderen‘.

Bel snel voor een afspraak via 030-2072800 en laat een professional het oplossen.

Lees ook onderstaande, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Ziet u een nest?

 • Ja? Super fijn! Dan is de bestrijding vaak goed uit te voeren. Kijk voor extra informatie ook bij punt 4: ‘Afstand van het nest’.
 • Nee? Ga op zoek naar een plek waar ze in-/uitvliegen, dit hebben we nodig voor de bestrijding. Vaak betreft dit 1 plek en soms verschillende plekken binnen zo’n 30cm, soms wat breder. Staak het zoeken als het in de struiken of grond zit, dit is gevaarlijk terrein!!! Als wij de ingang moeten zoeken, betaalt u hiervoor een toeslag. Behalve in struiken of in de grond!

Gedrag herkennen (voedsel of een nest)

 • Zitten de wespen verspreid over bladeren van bomen, struiken, bloemen of planten? Dan is er geen nest! Dit is voedsel voor hun. Hier kan geen bestrijding plaatsvinden.

Zit er geen nest?

 • Zijn wij op locatie en er blijkt geen nest te zijn? Dan kunnen wij niet bestrijden. U betaalt dan voor onze tijd.

Afstand van het nest

 • Wij kunnen nesten bestrijden tot zo’n 5,75 meter hoogte (inclusief ladder).
 • Zijwaarts kunnen wij zo’n 2,5m overstrekken. Binnen dit bereik zal het nest of de opening zichtbaar moeten zijn.
 • Zit het nest of in-/uitvliegopening verder weg? Dan kunnen wij u mogelijk niet helpen. Regelmatig het probleem bij dakpannen. Hierbij hebben we vaak een uitbouw, dakraam of dakkapel nodig om vanuit te kunnen werken.
 • Ook hebben we mogelijkheden tot een autohoogwerker, dit kan op locatie bekeken worden en dan ontvangt u een offerte.

Beschermde of geen gevaarlijke dieren

 • Zijn wij op locatie en het blijken Franse veldwespen te zijn, dan zullen we deze bijna nooit bestrijden. Wij leggen uit waarom en wij vervolgen onze route. Als wij binnen 5 minuten weg kunnen zijn, zitten er geen kosten aan het bezoek verbonden.
 • Houd u ons langer bezig? Dan betaalt u een klein bedrag voor onze tijd.
 • Blijken het bijen of hommels te zijn? Dan bestrijden wij deze meestal ook niet, alleen in gevaarlijke situaties. Zonder bestrijding betaald u ons een klein bedrag voor onze tijd.

Verloop wespen bestrijden

 • Onze professionele bestrijder bepaald hoe de bestrijding verloopt, niet de telefonist(e), de buurman of u.
 • Hij/zij zal altijd kijken naar veiligheid voor zichzelf en voor u en uw omgeving.
 • Hierbij geldt dat onze bestrijder geen materiaal zoals trappen mag gebruiken die u beschikbaar stelt. Onze bestrijder heeft zijn/haar eigen spullen bij zich en zal deze gebruiken waar nodig is.
 • Wij klimmen niet op dakpannen of schuine daken, soms wel dakkapellen (als de bestrijder dit zelf bepaald) en wij zullen nooit hoger werken dan onze trappen aangeven (4m hoge ladders).

Twijfelt u over iets wat hier vermeld staat of heeft u vragen naar aanleiding van uw probleem? Bel ons gerust op, wij zullen u altijd te woord staan. Twijfelt u of u een nest heeft? Zijn wij ook niet de vervelendste, dan spreken we aan de telefoon de mogelijkheden hoe we verder gaan.