Menu Sluiten

RattenOngediertebestrijding, ongedierte, bestrijden, bestrijding, Ratten bestrijden, ratten bestrijding, rattenbestrijding

Indien u uw woning of bedrijf niet voldoende heeft beschermt tegen ratten, dan kunnen ratten zelfs schade toebrengen aan het gebouw of zelfs binnendringen en vervuiling veroorzaken. Ratten laten zich niet snel zien, knaagschade of uitwerpselen zijn vaak sneller zichtbaar. Merkt u dit op? Wacht dan niet totdat u de rat ziet, maar neem direct contact op met Rover Ongediertebestrijding, 030 – 20 72 800, voor een inspectie en plan van aanpak voor weringsmogelijkheden en bestrijdingsmogelijkheden.

De kans dat als u wacht met hulp inschakelen, dat uw probleem met enkele weken van ‘weinig overlast’ naar een echte plaag veranderd.
Dat ze letterlijk dwars door uw tuin heen rennen of zelfs uw woning. Ratten dragen ook ziektes met zich mee zoals bijvoorbeeld de Ziekte van Weil.
Via urine kan dit makkelijk verplaatst worden in dingen die wij eten of drinken. Wacht daarom niet af en neem direct actie! Bel ons: 030 – 20 72 800

Zwarte ratten
rattenbestrijding, ratten bestrijding, ratten bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijdingDe zwarte rat komt tegenwoordig telkens vaker voor in stedelijke gebieden. Bij voorkeur op hoge, droge plaatsen, maar ook bijvoorbeeld onder de funderingen van gebouwen.

Uiterlijk
De zwarte rat is een zeer slank dier met een vrij spitse snuit, grote kraalogen en grote oren (komen naar voren gevouwen tot over het oog). Ze hebben een lange dunne staart die langer is dan het lichaam (17-25 cm). Een volwassen dier is 14-23 cm lang (zonder staart) en weegt ca. 150-250 gram. Pasgeboren jongen zijn kaal, blind en ± 3 cm lang.

Ontwikkeling
Zwarte ratten zijn na 3 maanden geslachtsrijp. De vrouwtjes dragen 20-24 dagen, de nestgrootte is 6-10 jongen, zoogperiode ± 3 weken. Vermoedelijke levensduur is ca. 4 jaar, normaal 2 jaar.

rattenbestrijding, ratten bestrijding, ratten bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijding

Bruine ratten
Bruine ratten zijn zogeheten cultuurvolgers. Dit betekent dat daar waar mensen zijn, ook deze ratten zijn. Bruine ratten maken onderdeel uit van de (stads)natuur en onze omgeving. We moeten er echter voor zorgen dat de populatie niet zo groot wordt dat zij voor overlast zorgt. Hier kunnen we als mens zelf iets aan doen. Vaak ongemerkt, creëert de mens namelijk zelf een situatie welke ideaal is voor ratten, denk hierbij aan voedselaanbod, schuilgelegenheid en warmte.

Uiterlijk
De bruine rat heeft meestal een grijsbruine rug en een lichtere buik. De bouw is een stuk steviger dan die van de zwarte rat, daarnaast is de snuit van de bruine rat ook wat stomper. Erg kenmerkend is de dikke, vrijwel kale, staart. De bruine rat wordt gemiddeld 22 – 30 cm en weegt ca. 500 gram.

Levenswijze
De bruine rat is een cultuurvolger en heeft een bijzonder groot aanpassingsvermogen, kan uitstekend graven, zwemmen en klimmen. De reuk is het belangrijkste zintuig. Meest ’s nachts actief. Bruine ratten zijn alleseters met voorkeur voor het beste wat voorhanden is.
De bruine rat heeft zich over geheel Nederland verspreid.

Schade door ratten algemeen
Als dragers van ziektekiemen vormen ratten een bedreiging voor de volksgezondheid (pest, voedselvergiftiging of de Ziekte van Weil). Ze consumeren gemiddeld 15 gram voedsel per dag en bevuilen daarbij voedselvoorraden met hun uitwerpselen en urine.
Ratten veroorzaken knaagschade aan o.m. verpakkingsmaterialen, houten vloeren, houten wanden en dakbeschot, leidingen en kabels (kortsluiting, storingen) en isolatiematerialen.
In woningen zijn ze soms rustverstorend.

Ratten bestrijden en de kostenrattenbestrijding, ratten bestrijding

rattenbestrijding, ratten bestrijding, ratten bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijdingOnze professionele bestrijder zal vragen om uw verhaal, wat u heeft gezien, gehoord en/of heeft opgemerkt.
Aan de hand van deze informatie zal een volledige inspectie uitgevoerd. Het kan zijn dat sommige plekken niet kloppen met uw informatie, dit is om bepaalde zaken uit te sluiten.

Na de inspectie zal de bestrijder bepalen hoe jullie verder kunnen gaan met eventuele weringsmogelijkheden en bestrijdingsmogelijkheden.
De bestrijder heeft bijna alle spullen direct beschikbaar en zal u uitleggen hoe u dit veilig kunt gebruiken.

Een inspectie met uitleg en aanschaf van het vangmechanisme, neemt zo’n 45 minuten in beslag en is vanaf €80.

ratten in huis, ratten op zolder, ratten in de spouwmuur, ratten onder de vloer, ratten in het plafond, ratten onder het huis