Menu Sluiten

Franse veldwespen

wespenbestrijding, wespen bestrijding, wespen bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijding, ongedierte bestrijdenUiterlijk
De Franse veldwesp heeft een iets meer afgeplat en slanker lichaam dan andere wespensoorten. De voelsprieten zijn wat meer oranje en hun lichaam is overwegend zwart met gele dwarsstrepen. Mannetjes kunnen van vrouwtjes worden onderscheiden door de andere kleur ogen (groen vs. zwart) en daarnaast hebben mannetjes gekromde uiteinden aan de voelsprieten. Kenmerkend zijn de lange poten, die zich tijdens de vlucht vaak in een hangende positie bevinden.
De Franse veldwesp wordt ongeveer 12 tot 18 millimeter lang en is het hele jaar te zien.

Leefwijze
wespenbestrijding, wespen bestrijding, wespen bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijding, ongedierte bestrijdenNesten hebben geen omhulsel van papier, maar zijn open, waardoor de wespen goed te zien zijn en bevatten in het algemeen ongeveer 10 andere wespen. De koningin maakt haar nesten op beschutte locaties.

Bestrijd een actief nest nóóit zelf! U brengt uzelf én uw omgeving onnodig in gevaar!
Wilt u een wespennest (laten) verwijderen, klik hier voor meer informatie.

In tegenstelling tot veel andere wespen, bewoont de Franse veldwesp soms meerdere nesten naast elkaar. Vaak werken 2 of meer jonge (zuster)koninginnen zelfs samen aan eenzelfde nest. Uit die groep stichtsters ontwikkelt zich een rangorde. Eén van de dominantere vrouwtjes wordt uiteindelijk de nieuwe koningin en zal de meeste eitjes produceren. De andere geïnsemineerde vrouwtjes worden gedegradeerd tot werksters.

Verschillend aan bijvoorbeeld de Duitse wesp of de gewone wesp, zijn deze Franse wespen absoluut géén ‘doelgerichte’ wespen. Deze maken eerder een soort van ‘ommetje’ of ‘wandelingetje’ in de lucht, meestal op zoek naar een lekker hapje zoals muggen of . Deze ‘lijken’ niet zo goed te weten wat ze willen, maar eigenlijk zijn ze lekker aan de wandel of op zoek naar eten.

Voedsel
De Franse veldwesp jaagt voornamelijk op insecten en is niet geïnteresseerd in zoete stoffen. Hierdoor komt hij zelden in conflict met de mens. Wel kan de Franse veldwesp steken, maar dat gebeurt in principe alleen als er gevaar dreigt.

Omdat deze Franse wespen niet zomaar steken, worden deze wespen ook weinig tot niet bestreden!
Natuurlijk zijn er vervelende situaties te bedenken en zullen we toch kiezen om te bestrijden.
Onze professionele bestrijder zal altijd zelf beoordelen of er een bestrijding noodzakelijk is.
Kiest hij/zij ervoor om niet te bestrijden en kunnen we snel weer met vervolg, zullen wij geen kosten in rekening brengen.