muizen in huis

Bedrijfsmatige overlast van ratten of muizen?

Rover helpt u snel!

Muizen of ratten in uw bedrijfspand of op de werkvloer?

Rover Ongediertebestrijding kunt u helpen met uw muizen-/rattenprobleem in uw bedrijfspand.
Heeft u een kantoor, loods, opslag of een ander pand? Dan kan Rover u helpen!
Werkt u in de voedsel- en/of bloemenbranche, dan kunnen wij u helaas (nog) niet helpen.

Vanaf 26 december 2023 gaat er een nieuwe wet in, het zogeheten IMP-K certificaat (HIK).
Rover Ongediertebestrijding bezit dit certificaat niet. Om deze reden mogen wij geen gif tegen knaagdieren (ratten en muizen) gebruiken. Wij gebruiken daarom in alle gevallen klapvallen.

Overlast of gewoon aanwezig?

Soms kan het lastig zijn of iets als overlast moet worden bekeken of als gewoon aanwezig zijn.

De belangrijkste reden hiervan is om te weten dat bijvoorbeeld ratten al snel gevaar vormen voor de volksgezondheid. Ratten op het terrein of zelfs langs het pand, moet altijd direct aangepakt worden! Ratten dragen vaak ziektes mee die voor mens of dier gevaarlijk kan zijn, brengt ongemak bij werknemers of werklui op locatie mee (slecht imago voor het bedrijf) en kunnen (enorme) schade veroorzaken.

Bij muizen kunt u buiten nog zeggen dat het oké is. Hierbij zal preventie al wel verstandig zijn zodat ze niet het pand betreden. Betreed de muis wél het pand? Dan bent u eigenlijk al te laat. Ook muizen zijn niet goed voor de gezondheid, voor het imago van het bedrijf en tasten mogelijk voedselvoorraden aan in keukens of kantines.

Vraag snel een vrijblijvende offerte aan wanneer u preventie bij het pand of terrein wilt gaan starten.

rattenbestrijding van rover ongediertebestrijding op industrieterrein

Integrated Pest Management (IPM)

Vroeger was bestrijden niet lastig. Bestrijders kwamen met een bak vol met gif (rodenticiden) aanlopen waardoor de ongedierte werd gedood. Er werd toen niet nagedacht over de gevolgen van deze manier van bestrijden.

Tegenwoordig wordt hier veel meer over nagedacht. Dit wordt 'duurzaam plaagdierbeheersing' genoemd. Oftewel Integrated Pest Management (IPM). Op deze wijze houden we het balans in de natuur en wordt bijvoorbeeld grondwater niet geïnfecteerd en gewassen niet vergiftigd!

Lees meer over IPM en de wetgeving...

rover ongediertebestrijding levert maatwerk

Wering / bouwkundige aanpassingen

Tijdens het eerste bezoek, zullen we uw pand of terrein goed onder de loep nemen. Zitten er bouwkundige fouten die opgelost moeten worden of is misschien habitat management mogelijk?

Wanneer er iets gedicht/gerepareerd zal moeten worden. Dan kan het zijn dat wij dat zelf niet kunnen oplossen. Wij zijn geen bouwbedrijf en kunnen daarom niet alles regelen. Wel hebben wij meerdere contacten om deze zaken te kunnen oplossen. In goede overleg zal dit besproken met de eigenaar.

Onze werkwijze bij een vrijblijvende offerte

Wanneer u ons uitnodigt voor een vrijblijvende offerte, zullen wij een onderzoek uitvoeren om alles goed in kaart te brengen. Elke situatie heeft zo zijn unieke aanpak nodig. Helaas is het niet altijd mogelijk om uw pand of terrein te weren tegen ongedierte. Dan is periodieke controle dé oplossing. Zo zit u er altijd bovenop! Voorkomen is altijd beter dan genezen.

De volgende punten zijn belangrijke stappen die we altijd meenemen onze onze onderzoeken. Eerst kijken we bijvoorbeeld naar aanpassingen, preventie en daarna pas eventuele bestrijding. Onze aanpak zal altijd op basis van Integrated Pest Management (IPM) verricht worden!

 • Inspectie; Controle van risico's.
 • Determinatie; Welk dier loopt hier rond?
 • Behandeling, preventie en/of weren;
  • Waar zitten de zwakke punten?
  • Kunnen wij de leefomgeving aanpassen?
  • Kunnen we wering plaatsen?
  • Preventieve controles/bestrijdingen uitvoeren.
 • Evaluatie; Controleren of behandelingen werken en eventueel aanpassen.

Kosten zijn lastig te bepalen, elke situatie heeft een specifieke aanpak nodig.
Hierom kunnen we nooit van te voren aangeven wat de prijzen hiervan zijn.

Wanneer uw situatie in kaart is gebracht, ontvangt u van ons een offerte per mail.

muizen in huis