Menu Sluiten

MierenOngediertebestrijding, ongedierte, bestrijden, ongedierte bestrijding, mieren bestrijden, mieren bestrijding, mierenbestrijding

In Nederland hebben we met verschillende type mieren te maken, zo bespreken we hieronder de top 3 overlast gevende mieren.

 • Zwarte Wegmier
 • Glanzende Houtmier
 • Faraomier
 • Buitenshuis
 • Bestrijding en kosten

 • Zwarte Wegmier

  De zwarte wegmier is de meest voorkomende mier in Nederland. Ook bekend als de tuinmier.
  Deze mier zit graag in de grond en kunnen tot wel een halve meter in de grond zich nestelen.

  Bestrijding van deze mier is vaak goed te doen. Wel geldt hoe langer de mier er al zit, des te lastiger of vaker een bestrijding nodig zal zijn. Als mieren in huis door kieren of naden naar binnen komen of op een verdieping, houd dit in dat de mier al een lange tijd in huis zit. Houd daarom dan rekening met mogelijk meerdere bestrijdingen.

  Meer bestrijdingen, betekent dat het meer geld kost, wacht daarom niet met actie ondernemen wanneer u ze binnen tegenkomt.

  Voedsel
  Zwarte wegmieren komen in huis veel op zoetigheid af. Maar ook resten voedsel wat u weggooit, denk bijvoorbeeld aan vlees.
  Buiten eten ze vooral variƫrend van vruchten tot insecten, zoals vliegen, muggen, aaskevers, pissebedden en honingdauw.

  Bestrijding
  Deze mieren zou je zelf kunnen bestrijden met bijvoorbeeld gel of lokdozen. U zal hierbij goed moeten weten wat u nodig heeft, heeft u namelijk te weinig, komen ze juist op zoek naar meer en kunt u de plaag in huis vergroten. Mieren worden gelokt naar de geldruppels/lokdozen, plaats ze daarom strategisch en voldoende.

  Lukt het niet of wilt u het direct goed aanpakken? Bel dan naar Rover Ongediertebestrijding voor een mierenbestrijding, 030 – 20 72 800 voor een professionele bestrijding.  Glanzende Houtmier

  De nummer 2 overlastgever van Nederland verschuilt zich veel in oude bomen en komen daarom veel voor in een bosrijke omgeving of in dichtgegroeide bosjes. De glanzende houtmier maakt net zoals wespen hun nest van een soort papier, afkomstig van hout. Het komt daarom ook voor dat je ze tegenkomt in kruipruimten.

  Wat typerend aan deze mier is, is dat je ze vaak in een lange kolonne zal zien. Hierbij zijn ze onderweg naar hun voedselbron of nest.

  Voedsel
  Glanzende houtmieren voeden zich voornamelijk met blad-, schildluizen en honingdauw. De werksters maken gebruik van geursporen om het voedsel terug te vinden of andere mieren naar het voedsel te loodsen. Deze geursporen kunnen wel 30 meter lang zijn!
  Naast luizen en honingdauw voeden ze zich ook met andere insecten, zoals vliegen en muggen.

  Bestrijding
  Deze mieren zijn wat lastiger te bestrijden en zullen daarom niet of niet goed bestreden kunnen worden met huis-tuin-keukenmethoden. Daarom is professionele bestrijdingsmiddelen bij deze type een echte must.

  Bel 030 – 20 72 800 voor een mierenbestrijding uitgevoerd door professionele bestrijders van Rover Ongediertebestrijding.  Faraomier

  Op plaats nummer 3 komt deze zwarte, bruingele faraomier, deze zijn kleiner dan onze bekende zwarte wegmier. Al jaren voelt deze tropische mier zich goed in onder andere Centraal Europa. De meeste die u zult zien zijn voornamelijk bruingeel met een klein beetje zwart op hun kont. Dit zijn de werksters. Zoals bijna bij alle insecten zijn de koninginnen groter, maar heeft ook overduidelijk een meer zwarte achterlichaam. De mannetjes faraomieren zijn bijna volledig zwart met wat bruingele invloeden.

  Faraomieren willen nog wel eens op verschillende plekken in de woning zitten. Ze komen vooral in plafonds of in scheuren/kieren van muren.

  Voedsel
  Faraomieren zijn alleseters, ze hebben een voorkeur voor vlees(waren), maar ook dode insecten. Ook kunnen ze worden aangetroffen in brood, suiker, andere levensmiddelen en honden- en kattenvoer.

  Bestrijding
  Gelukkig kan je deze mieren op dezelfde manier bestrijden als de zwarte wegmier, alleen zijn ze net wat lastiger. Ze zitten nogal verspreid over grotere afstanden en zal er meer gif nodig zijn. Deze moet zowel strategisch als voldoende geplaatst worden.

  Bel altijd Rover Ongediertebestrijding voor hulp bij mierenbestrijdingen, 030 – 20 72 800.  Mieren buitenshuis

  Wanneer u buitenshuis last heeft van mieren, zijn er poederoplossingen verkrijgbaar om in de tuin dit te bestrijden als particulier.
  Ook kunt u kijken naar goedkopere oplossingen zoals lokdozen, plaats deze het liefst in de tuin en niet naast uw woning, mieren komen hier massaal op af.
  Zorg er altijd goed voor dat er voldoende lokdozen zijn. Gebruikt u te weinig? Dan kunt u de overlast verergeren!

  Rover Ongediertebestrijding bestrijdt op dit moment alleen met geldruppels, deze zijn alleen rondom het huis te gebruiken en niet in de tuin.
  Wilt u dat wij de situatie komen bekijken en te beoordelen? Bel dan 030 – 20 72 800 voor een afspraak.