Hoornaar nest verwijderen

Last van hoornaars?

Rover helpt u snel!

Hoornaarsnest herkennen en verwijderen

De hoornaar is een vliegend insect met angel en valt onder de grote wespensoorten. Hij wordt ook wel superwesp of koninginnenwesp genoemd en staat bekend als ‘grote vriendelijke wesp’. De hoornaar steekt namelijk niet zomaar. Een hoornaar nest in uw huis herkennen en verwijderen is daarentegen wel erg gevaarlijk. Het moment dat u te dichtbij komt of zich met het nest bemoeit, kunnen de hoornaars zeker aanvallen. Daarom geeft Rover Ongediertebestrijding u graag wat tips.

Hoornaar nest verwijderen

Zo kunt u een hoornaarsnest herkennen

Een hoornaarsnest ziet er ietwat anders uit dan een wespennest. Het nest van gewone wespen wordt van laagjes gekauwde houtvezels of plantenvezels gemaakt en is doorgaans geel tot roodbruin van kleur. Het nest van Duitse wespen is meestal grijs. Een hoornaarsnest is van papier gemaakt. Hoewel dit nest meestal ook geel tot roodbruin is gekleurd, zijn er wel duidelijke verschillen.

Zo herken je een hoornaarsnest:

  • Het nest is 50 tot 80 centimeter groot en bevat max. 1000 hoornaars;
  • Het nest heeft een strepenpatroon met lichte en donkere kleuren;
  • Er zitten ook schelpvormige lagen om het nest;
  • Het heeft grote openingen voor het in- en uitvliegen van de hoornaar;
  • Het nest is niet altijd aan de onderzijde volledig dicht.

Zit het hoornaarsnest op een erg hoge of moeilijk bereikbare plek?

Dan kunnen we onze autohoogwerker inzetten. Hiermee weten we zeker dat we het hoornaarsnest goed kunnen bereiken en verwijderen.

Bel of mail Rover Ongediertebestrijding voor een kostenindicatie van het gebruik van deze autohoogwerker.

Ons advies bij het verwijderen van een hoornaarsnest

In tegenstelling tot wespen komen hoornaars niet op zoetigheden zoals frisdrank af. Sterker nog, deze grote wespen komen zelden in de buurt van mensen. De kans dat u in of om uw huis echte overlast van zulke superwespen zult hebben is dan ook minimaal.

Het is in veel gevallen niet nodig om het hoornaarsnest te verwijderen. Sterker nog, als u het nest laat zitten heeft u het voordeel dat u minder last van andere vervelende insecten zoals vliegen en muggen zult hebben. Die eten de hoornaars namelijk op. Als de hoornaars een nest in uw woning gaan bouwen, doet u er verstandig aan om deze te verwijderen. Isolatie en hout is namelijk niet veilig en zal zeker aangetast of weggehaald worden.

Houd er bij het verwijderen van het hoornaarsnest rekening mee dat de kans heel groot is dat de hoornaars agressief worden als ze vinden dat u te dichtbij komt. Op zo’n moment zijn hoornaars wel geneigd om aan te vallen en  te gaan steken.

Het is daarom altijd verstandig om een professional erbij te halen.

Hoornaar nest verwijderen
Hoornaar nest verwijderen

Kosten: bestrijden van een hoornaarsnest

Onze hoornaarsbestrijding start bij €80,-. Dit is incl. 30min werktijd. Duurt het langer? Dan betaalt u per 15min + €20,-.

Eventuele meerprijzen zijn afhankelijk van de volgende zaken:

  • Wij de locatie moeten zoek waar het nest zit;
  • Er meerdere hoornaarsnesten bestreden moeten worden
  • U wilt dat wij dezelfde dag nog langskomen of 's weekend
  • Wij extra middelen en/of materialen (zoals een hoogwerker) nodig hebben

Onze verdelger kan ook advies uitgeven om nieuwe hoornaarsnesten te voorkomen. Zo kunt u bij ons meteen materiaal aanschaffen om op bepaalde plekken nesten preventief te weren.