muizen in huis

Last van muizen?

Rover helpt u snel!

Muizen in huis of in uw spouwmuur? Rover Ongediertebestrijding staat voor u klaar

Niets is zo vervelend als muizen in uw huis. Vooruit, muizen in uw spouwmuur is nog net een stukje ellendiger. U ziet ze namelijk niet, maar u merkt wel dat ze er zijn. U hoort de muizen over uw zolder trippelen of in uw spouwmuur scharrelen en in de tussentijd beginnen ze steeds meer te stinken en hebben ze vrij spel om schade aan te richten.

Rover Ongediertebestrijding helpt u graag om van dit lastige ongedierte af te komen.


Muizen in uw bedrijfspand?

Rover Ongediertebestrijding kunt u helpen met uw muizenprobleem in uw bedrijfspand.
Heeft u een kantoor, loods, opslag of een ander pand, dan kunnen wij u helpen!
Horecazaken, bloembinder, etc, kunnen wij helaas niet helpen.

Let op: Wij zijn geen bouwbedrijf, moet er iets gedicht/gerepareerd worden?
Dan kan het zijn dat wij een extern bedrijf nodig hebben. Wij werken met meerdere bedrijven samen, die dit kunnen oplossen voor ons. Alles hierover gaat natuurlijk in overleg met u.

Sinds 2023 is er een nieuwe wet ingegaan, het zogeheten HIK-certificaat hoort hierbij.
Rover Ongediertebestrijding bezit dit certificaat niet, wij werken daarom alleen met klapvallen.

Muizen in huis

Er zijn talloze verschillende muizensoorten. Maar als het om muizen in uw huis gaat, zijn er drie soorten die de boventoon voeren: de huismuis, de bosmuis en de spitsmuis. Deze muizen verblijven graag onder vloeren, op zolder, achter wanden, boven of in isolatiemateriaal en in of onder opgeslagen materialen.

Met name in de winter kunt u last van muizen in huis hebben. Zodra het kouder wordt, zoeken ze warmere, droge plekjes op. Met name de uitwerpselen (en de bijbehorende geur) geven aan dat u een muizenprobleem heeft. De uitwerpselen van de huismuis zijn zwart en langwerpig, het lijkt veel op hagelslag.

Een huismuis laat in een stoffige omgeving ook vaak sleepsporen van de staart achter, maar u kunt ook ‘buiksmeer’ op veel belopen randen en knaagsel van bijvoorbeeld isolatiematerialen tegenkomen.

muizen in huis

Zelf muizen bestrijden met muizenvallen of gif?

Bij muizenvallen is het erg belangrijk dat ze op de juiste manier geplaatst worden. Het is dan ook erg lastig om hier een hele muizenpopulatie mee tegen te gaan.

Bel of mail Rover Ongediertebestrijding voor een snelle en effectieve oplossing.


Let op: Er is sinds 2023 een nieuwe wetgeving.
Vanaf 26dec'23 wordt de verkoop van gif in Nederland officieel verboden!

Deze wet raakt ook de professionele bestrijders. Ondanks dat vele bestrijders achter deze veranderingen staan, levert dit ook veel problemen op. Ook voor ons gelden er veel nieuwe regels, veel meer administratie, omscholing van personeel en een bedrijfsmatige certificering.

Rover Ongediertebestrijding heeft ervoor gekozen om niet mee te gaan in deze veranderingen!
Dat betekent dat vanaf 26dec'23 wij géén gif meer zullen en mogen gebruiken tegen muizen.

Wij werken al jaren standaard met klapvallen. Dit werkt perfect!
Beter voor het milieu en beter voor de muis, deze is op slag dood! Geen onnodig leed meer.

muizen in huis

Muizen in uw spouwmuur

Als u last van muizen in uw spouwmuur heeft, zijn dit in de meeste gevallen spitsmuizen. Maar het is ook mogelijk dat het om huismuizen of bosmuizen in uw muur gaat. Zij hebben allemaal een grote voorkeur voor volle zolders en spouwmuren en u zult dan ook nauwelijks merken dat ze er zijn. U kunt ze misschien wel horen krabbelen of trippelen en het is ook mogelijk dat u uitwerpselen tegenkomt.

De uitwerpselen van de spitsmuis zijn 4 tot 10 mm lang en 3 tot 4 mm dik, vaak zijn ze zitten de keutels in klonten aan elkaar. De keutels bevatten veel zand en glinsterende resten van insectenpantsers.

Muizen in een spouwmuur zijn extra vervelend omdat u hen daar nauwelijks kunt bereiken. In de tussentijd zijn de muizen zich alleen wel aan het voortplanten, zodat uw probleem steeds groter wordt.

Kosten van het bestrijden van muizen

De kosten voor muizenbestrijding bij Rover Ongediertebestrijding starten bij € 95,- tot gemiddeld € 175,-. Eventuele meerkosten zijn afhankelijk van de grootte van uw probleem/woning en de locatie van de muizen. Wanneer u ons alleen voor onderzoek en advies uitnodigt betaald u € 55,-, dit is incl. 30 minuten werktijd. U betaalt per 15 minuten extra werktijd, + € 20.

Ook betaalt u een meerprijs als u een spoed-/weekendopdracht eist.
(bepalen wij om snel of in het weekend langs te komen, vervalt de toeslag).

Wij onderzoeken en inventariseren uw muizenprobleem op uw locatie en bespreken daarna meteen de mogelijkheden voor het bestrijden en/of weren van muizen in uw huis, op uw zolder, in uw spouwmuur of op iedere andere plek. U weet precies wat de kosten zullen zijn voordat wij voor u aan de slag gaan.


Kosten periodieke controles bij bedrijven

Wanneer u ons uitnodigt voor een offerte, betaalt u altijd onze tijd die wij nodig hebben om uw probleem te inventariseren en te onderzoeken.

De kosten zijn hetzelfde als bij particulieren, alleen betaalt u hier nog BTW over.

De verdere kosten van het probleem oplossen of een contract bij ons af te sluiten, zijn erg variabel. Dit heeft te maken met de grootte van het probleem, de locatie van uw pand en de eventuele bouwkundige aanpassingen via een extern bedrijf (dit zijn eenmalige kosten).

Voorbeeld: Zit uw locatie gevestigd binnen Zeist? Dan heeft u al een contract vanaf €300 excl. BTW per jaar! Dit is gebaseerd op 6-8 periodieke controles.

Contractduur: minimaal voor 1 jaar.
Opzegtermijn: minimaal 1 maand voor de start van het nieuwe contract.
Betaling: Per maand of per jaar.
Per jaar betalen: 4% korting op de jaarlijkse factuur.
Voordelen:

  • Bij een 1-jarig contract, ontvangt u standaard 10% korting op overige bestrijdingen tijdens de contractduur;
  • Bij een 2 of meerjarig contract, ontvangt u standaard 15% korting op overige bestrijdingen tijdens de contractduur;
  • Na elk jaar worden de prijzen geïndexeerd;
    • Bij een 2-jarig contract kan het eenmalig verhoogd worden.
    • Bij een 3-jarig contract kan het 2 keer verhoogd worden, etc.
muizen in huis