Mieren: wees er tijdig bij

Buitenshuis

Wanneer u buitenshuis last heeft van mieren, is dat natuurlijk enorm vervelend. Uw terras komt onder hoopjes zand te liggen, overal gaten te vinden en als u nog meer pech heeft, ontstaan er ook nog verzakkingen.

Wees er daarom altijd op tijd bij. Heeft u mieren? Start de bestrijding voordat ze bij uw huis aangekomen zijn, want dan kan het al te laat zijn!

Er zijn voor buiten-bestrijdingen poederoplossingen verkrijgbaar om met water onder hoge druk het goedje in de gangenstelsel te plaatsen. Heet water kan helpen als u de mieren ziet. Dit heeft weinig tot geen effect in gangenstelsels, deze zijn te diep en het water is binnen no-time koud door de grond. Ook zijn er poedervormen die u kunt strooien. Hierbij is overal een ander effect i.v.m. resistentie. Probeer het een en ander uit.

Ook kunt u natuurlijk aan het begin kijken naar goedkopere oplossingen zoals lokdozen, plaats deze het liefst in de tuin en niet naast uw woning, mieren komen hier massaal op af en u helpt ze dan uw woning sneller te betreden om daar op zoek te gaan naar voedsel.

Zorg er altijd goed voor dat er voldoende lokdozen zijn. Gebruikt u te weinig? Dan kunt u de overlast verergeren! Bied voldoende voedsel aan.

Binnenshuis

Mieren binnenshuis betekent dat u al mogelijk jaren last heeft van mieren. U bent dus erg laat ermee. Probeer dit altijd te voorkomen! Bestrijdingen binnenshuis zijn lastiger en vaak niet met maar 1x afdoende om er geen last meer van te krijgen.

Controleer hoe ze binnen komen, dit zijn altijd naden en kieren of zelfs gaten in uw woning. Vaak bij plinten, deuren, ramen, maar ook doucheputjes of stopcontacten. Probeer deze opties te bekijken en te sluiten.

Buiten het sluiten van alle gaten, kieren en naden, zult u ook goed moeten gaan bestrijden. Geldruppels kunt u overal gebruiken waar kleine kinderen en/of huisdieren er niet bij kunnen komen. De druppels worden opgegeten door de mieren en dit zal als een lopend vuurtje doorverteld worden aan de rest van het nest. Hierdoor zal het lijken alsof de plaag verergert. Dat is niet zo. Ook hierbij, leg altijd voldoende voedsel, controleer het regelmatig en voeg toe wanneer het dreigt op te raken!

Deze geldruppels kunnen overigens ook buitenshuis gebruikt worden. Let op bij regen. Water lost dit product op en raakt het z’n werking kwijt!

Vliegende mieren binnenshuis

Vliegende mieren in huis kunt u niet tegenhouden op het moment dat ze er al zijn. Deze mieren komen niet op voedsel af en daarom ook niet op de geldruppels. Bestrijding kan dan alleen wanneer je weet waar dit nest zich bevindt. Helaas kan Rover Ongediertebestrijding u hierbij niet helpen.

Heeft u kruipende mieren in huis, dan kan Rover Ongediertebestrijding u wel helpen met de professionele geldruppels en eventuele gevelbestrijding aan de buitenzijde van de woning.

Verwachtingen

Wij van Rover Ongediertebestrijding voeren geen sloopwerken uit en gaan geen kruipruimten in. Dit betekent dat we visueel beperkt zijn.

Wilt u een grondige/constructieve controle uit laten voeren? Dan kunt u het beste een aannemer bellen.

Geen garantie

Een garantie op een mierenbestrijding kan nooit afgegeven worden. Een mierennest kan uit 10-duizenden mieren bestaan. Het is daarom mogelijk dat één keer bestrijden niet afdoende is, houdt altijd rekening met vaker bestrijden. Dit kan meerdere keren per jaar zijn, maar ook jaarlijks één keer in het voorjaar. Dit is erg verschillend en afwachten hoe dat in uw situatie zal zijn.

Geen mier te zien? Wel gruis/zaagsel of witte vederlichte papiertjes?

Dit kan het werk zijn van de Glanzende Houtmier of de Boommier. Klik hier om verder te lezen.