Bleke kakkerlakken horen niet in huizen, kakkerlak bestrijden

Kakkerlakken in Zeist en omgeving

Duitse kakkerlakken bestrijden. Kakkerlakken komen vaker voor in Zeist en omgeving. Kakkerlakken bestrijden, kakkerlakken bestrijdingWij ontvangen meer en meer meldingen over overlast van kakkerlakken in woningen in Zeist en omgeving.

Om die reden willen wij u informeren over het feit dat Rover Ongediertebestrijding u hierbij kan helpen!
Hierbij zullen wij onderzoek gaan doen naar het dier dat bij u rondloopt.
Wanneer u er 1 gevangen heeft, kunt u deze goed fotograferen en ons toezenden.
Heeft u niks gevangen, dan kunnen wij dit voor u doen. Dit onderzoek betreft eerste instantie alleen de determinatie.

Determineren
Dit betekent het uitzoeken met welk specifiek dier je te maken hebt. We hebben namelijk met verschillende soorten kakkerlakken te maken hier in Nederland. Zo heb je bijvoorbeeld de Duitse, de Amerikaanse, de Oosterse, de Bleke en nog meer. Maar ook bijvoorbeeld de Veranderlijke Boktor lijkt op een kakkerlak.

Zo zijn er nog meer insecten die op kakkerlakken lijken en betreft het een geheel ander dier. Voordat wij mogen (IPM) bestrijden, moeten wij weten waarmee we te maken hebben. Daarom is het determineren handig, maar ook zeker cruciaal voor het eventueel ‘kunnen’ bestrijden.

Zo heb je verschillende bestrijdingen voor verschillende dieren en kan je daarom zinloos aan het bestrijden zijn. En sommige dieren kan je op een eenvoudige manier weren en hoeft er soms geen bestrijdingsmiddel gebruikt te worden! Veel beter voor het milieu!

Kosten determinatie-onderzoek
Wanneer wij langskomen voor zo’n onderzoek, betaalt u €120. Wij komen dan 2x bij u langs! Bij afspraak 1 zetten wij wat lijmvallen uit. Na 7 à 10 dagen komen wij terug om de lijmvallen op te halen. Deze nemen wij mee en bestuderen deze op kantoor.

Offerte
Binnen 24 uur ontvangt u een mail met alle informatie en uitleg over hoe verder. Mocht er een kakkerlakkenbestrijding nodig zijn, houd er dan rekening mee dat er 2 en soms 3 bezoeken noodzakelijk zijn. In de meeste gevallen liggen de kosten van een kakkerlakkenbestrijding tussen de €200-450. Dit is geheel afhankelijk van welk dier treffen we bij u aan en hoe groot is de plaag.

Onbekend dier?
Mochten wij er met de determinatie niet achter kunnen komen om welk dier het gaat. Dan is er een mogelijkheid om dit dier naar het KAD te sturen voor determinatie. Kosten hiervan zijn €125 (2023), mogelijk is dit duurder in 2024. Het KAD is het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen gevestigd in Wageningen. Zij doen bijvoorbeeld laboratorium gerichte zaken, maar ook opleidingen en nascholingen. Alles hierover gaat in overleg per mail.

Wilt u zo’n onderzoek laten doen bij u thuis of bedrijfspand? Bel dan snel met Rover Ongediertebestrijding via 030-2072800 om informatie in te winnen en/of een afspraak te maken.

 

Op dit moment is er meer overlast van mollen! Dit komt door de hoge waterstand.
Heeft u hiermee problemen of ziet u uw gazon veranderen in een maanlandschap? Bel snel met Rover; 030-2072800.
Voor meer informatie, kunt u onze pagina ‘Mollen‘ bekijken.

 

Last van muizen of ratten? Dan kunt u ons ook bellen voor advies of onderzoek op locatie.
Heeft u een bedrijfspand? Bekijk dan hier de informatie tegen muizen en/of ratten.