Menu Sluiten

Muizen in huisOngediertebestrijding, ongedierte, bestrijden, bestrijding, muizen bestrijden, muizen bestrijding, muizenbestrijding

 • Wetswijziging 2023
 • Muizen in huis
 • Muizen in spouwmuur
 • Muizen op zolder
 • Muizen in kruipruimte
 • Gevolgen van muizen
 • Muizen bestrijden en kosten

 • Wetswijziging IPM2023 – knaagdierbeheersing

  Al jaren bestaat er een ‘IPM rattenbeheersing’ in Nederland, deze wordt vanaf 1-1-2023 uitgebreid naar ‘IPM knaagdierbeheersing’.

  Kort uitgelegd houdt dit in dat niemand (particulier of professionele bestrijder) meer vanaf 1-1-2023 zomaar rodenticiden mogen gebruiken bij het bestrijden van knaagdieren. Rodenticiden worden van de particuliere markt afgehaald en professionele bestrijders moeten hun bedrijf anders gaan runnen incl. nieuwe type certificaten die behaald moeten worden. Zonder deze wijzigingen door te brengen in het bedrijf en het personeel, mag dat bedrijf geen rodenticiden meer gebruiken bij bestrijdingen. Veel bedrijven kunnen dit niet aan en staan op het punt te sluiten.

  Rover Ongediertebestrijding blijft bestaan, maar stopt vanaf 1-1-2023 met het gebruik van rodenticiden!
  Zo kunnen wij blijven bestaan en onze klanten kunnen blijven helpen bij hun ongedierteproblemen.

  Muizen in huis

  Muizen in huis is erg vervelend. Ze komen vaak voor voedsel in uw keuken en gaan op onderzoek uit door uw woonkamer. Niks is minder fijn om muizen door uw woning te zien huppelen en overal wat achterlaten zoals schade of uitwerpselen.

  Laat een bestrijding altijd over aan een gediplomeerd bestrijder, die kan zowel de bestrijding als het proberen te voorkomen dat het nogmaals gebeurd. Garantie is overigens nooit te geven, lees daarvoor verder bij “muizen in spouwmuur

  Muizen in de spouwmuur

  In veel woningen zitten spouwmuren, dit zijn 2 dragende muren met daartussen vaak isolatiemateriaal. Bij de bouw worden er altijd gaten/openingen vrij gelaten voor ventilatie, deze zijn verplicht. In het najaar gaan muizen vaak op zoek naar deze openingen.

  Hierbij dringen ze in uw muur om hier te gaan nestelen. Hierdoor ondervind u vaak vanaf het najaar meer overlast van geluiden in de muur of op zolder. Zorg er goed voor dat uw buitenzijde goed afgesloten is tegen muizen. Let wel op dat u altijd de ventilatie behoudt, dit is nodig voor uw huis.

  Muizen zijn ook uitstekende klimmers en kunnen tegen muren opklimmen. Wanneer er toegangen zijn boven de muur of op verdiepingen, zijn dit potentiele toegangen voor de muis om binnen te dringen in uw woning.

  Muizen op zolder

  Wanneer de muizen zichzelf toegang verleend hebben tot uw spouwmuur, kunnen ze eenvoudig doorklimmen naar boven. Aangezien vaak de constructie van een schuin dak rust op de spouwmuur, kan de muis zich vaak verplaatsen naar het dakbeschot of de tussenvloer.

  Op zolder zit ook vaak de centrale verwarming, deze leidingen bieden de muizen gelegenheid om door uw gehele huis te kunnen voortbewegen.

  Muizen in de kruipruimte

  Al vinden muizen kruipruimten niet altijd fijn, er lopen altijd leidingen naar binnen toe waar ze vaak door in de keuken terecht komen. Dit is de beste en veiligste manier voor hun om uw eten te pakken en snel te kunnen verdwijnen zonder dat u daar erg in heeft. Ze beginnen bij kruimels of toegankelijk eten wat staat opgeslagen en uiteindelijk komen ze voor de dichte verpakkingen.

  Wanneer ze dichte verpakkingen openknagen, houd dat in dat de muis zich zo op z’n gemak voelt, dat ie de tijd neemt om iets open te maken en rustig te van gaan eten.

  Gebeurd dit bij u in huis? Neem dan spoedig contact op met Rover Ongediertebestrijding, 030 – 20 72 800.

  De gevolgen van muizen in huis

  Muizen kunnen zoals u vast bekend mee bent, ziektes overdragen. Denk hierbij aan de urine en uitwerpselen die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken door de salmonellabacterie. Maar ook kunnen ze net als ratten de Ziekte van Weil overdragen en zelfs infecties veroorzaken met het hantavirus.

  Buiten de ziektes, kunnen muizen natuurlijk ook financiƫle schade veroorzaken, denk aan kabels van verlichting, keukenapparatuur of geluidsinstallaties die ze doorknagen. Deze reparaties kunnen duur zijn, omdat vaak het probleem moeilijk vindbaar is of zelfs intern.

  Maar ook het huis kan het zwaar krijgen, de isolatie wat ze stelen uit uw muren/plafond voor hun nest.