Menu Sluiten

MuizenOngediertebestrijding, ongedierte, bestrijden, bestrijding, muizen bestrijden, muizen bestrijding, muizenbestrijding

Indien u uw woning niet voldoende heeft beschermt tegen muizen, dan kunnen muizen schade toebrengen aan het gebouw of binnendringen en vervuiling veroorzaken. Muizen zijn nieuwsgierige beestjes, maar dit betekent niet dat u ze altijd ziet.

 • Spitsmuizen
 • Huismuizen
 • Muizen in huis
 • Bestrijding en kosten
 • Spitsmuizenspitsmuizen bestrijding, spitsmuizen bestrijden

  Deze verblijven graag op zolder of in de spouwmuur en komen verder niet het huis in, u zult deze dan ook alleen opmerken door de stank van de uitwerpselen of door het geluid die ze vooral ’s avonds produceren in het plafond of muren.

  Voedsel
  Hun voedsel bestaat uit insecten en hun larven (emelten, meelwormen, etc.), wormen, kleine gewervelde dieren zoals muizen, kleine slakjes, soms spinnen. De bosspitsmuis en huisspitsmuis eten ook wel zaadkorrels. De waterspitsmuis eet naast genoemd voedsel ook waterdieren zoals kleine visjes, schaaldieren en kikkers.
  Spitsmuizen zijn zeer vraatzuchtig en blijken erg gesteld te zijn op variatie in hun voedselpakket. Zij eten dagelijks ongeveer de helft van hun gewicht aan voedsel en kunnen niet lang honger verdragen.

  Sporen
  De uitwerpselen van spitsmuizen zijn 4 tot 10 mm lang, 3-4 mm dik, vaak in klonten aaneen geklit. De keutels zijn altijd enigszins vastgeplakt, meestal onregelmatig van vorm en donkerbruin tot zwart van kleur. Ze bevatten veel zand en glinsterende resten van insectenpantsers.

  muizen bestrijding, muizen bestrijden, muizenbestrijding

  Huismuizen
  Huismuizen leven voornamelijk in gebouwen onder de vloeren, op zolders, achter wanden, boven of in isolatiemateriaal en in of onder opgeslagen materialen.

  De huismuis heeft een groot aanpassingsvermogen, zijn uitstekende klimmers en kunnen tot ca. 30 cm hoogte springen.

  Voedsel
  Het zijn alleseters met een voorkeur voor vetrijke voedsel, peulvruchten en granen. Gemiddeld eet een huismuis zo’n 3-5 gram per dag, bij voorkeur eten huismuizen op rustige beschutte plaatsen. Ze hebben weinig behoefte aan vocht, daardoor kunnen ze zeer droge omstandigheden overleven.

  Sporen
  De uitwerpselen (zwart, 3-8 mm lang en 1-3 mm dik) worden verspreid aangetroffen, deze worden vrij snel hard.
  De huismuis laat sleepsporen van de staart achter in stoffige omgeving, “buiksmeer” op veel belopen randen en knaagsel van onder meer isolatiematerialen.