Vreemde geur in huis: dit kan ongedierte zijn

Vaak in huis als je een vreemde lucht opmerkt, kan dit natuurlijk van alles betekenen. Echter als het gaat om rioollucht, penetrante lucht of kadaverlucht, maar ook lastigere omschreven luchten, kan helaas ongedierte betekenen.

Ratten en muizen poepen en plassen tijdens het lopen, hoe vaker dit voorkomt, hoe meer geur hiervan vrij komt. Ook spitsmuizen hebben een speciale geur van hun uitwerpselen, deze is goed te herkennen als u dit kent. Ongedierte zoals steenmarters of hermelijnen kan je iets onduidelijker opmerken, dat lijkt meer op geur van gewoon een dier dat vacht heeft, zo’n muffige geur.

Meest voorkomende geurplekken

De meest voorkomende geurplekken in een woning zijn:

  • Keuken
  • Plinten/muren (zowel begane grond als verdieping)
  • Voordeur (i.v.m. luik naar kruipruimte)
  • Rondom uw woning, vaak naast of achter

Wat te doen aan deze geur?

Belangrijkste is om te achterhalen waar het vandaan komt. Komt het uit de kruipruimte, zoek dan naar een bestrijder, aannemer of loodgieter die een kruipruimte in gaat om hier te laten checken. Rover Ongediertebestrijding doet dit niet.

Zit het in verdiepingen, plinten of muren, dan is het een kwestie van kijken of u getrippel hoort ’s avonds in het donker en zo niet, rondje om het huis lopen, kijken op de nabijgelegen plekken waar toegangen in het huis zitten, denk aan ventilatiegaten in de spouw, uitwerpselen liggen langs het pand.

Dit kunnen kleine keutels zijn, grote keutels of zelfs kleverig hoopje. Zo kunt u achterhalen welk beest u in huis heeft zitten en kunt u beginnen met bestrijden op deze looppaden en het huis te weren. Geur kan soms 2 tot 8 weken aanwezig blijven. Wilt u dit neutraliseren, kan wierrook helpen of geurvreters plaatsen als u erbij kunt komen.

Wilt u onderzoek laten uitvoeren?

U kunt ook Rover Ongediertebestrijding langs laten komen dit onderzoek uit te voeren. Zo kunt u meer zicht krijgen over de constructie mankementen in of rond uw woning achterhalen. Via geur kunnen we soms achterhalen om welk dier het gaat, waardoor onderzoek naar gebreken eventueel makkelijker uit te voeren zijn. Houd er rekening mee dat Rover Ongediertebestrijding niet in kruipruimtes gaan. Wel kunnen we deze openen en rondkijken/schijnen met een zaklamp om zo bepaalde dingen te controleren.

Bel snel 030 – 20 72 800 voor een afspraak.