Muizen in de spouwmuur of het plafond

Geritsel, getrippel en/of geknaag? Wat nu?

Veel mensen kunnen niet slapen door geluid van geritsel, getrippel en/of geknaag in de muren of plafond. Deze fenomenen spelen zich voornamelijk af in de winter. In theorie kan het het hele jaar voor komen, maar ’s winters is de kans vele malen groter dat u hiervan last heeft. Dit staat 99% van de keren gelijk aan de aanwezigheid van muizen die u woning gebruiken als hun huis.

Slapeloze nachten/Angst
Muizen kunnen flink veel herrie maken als ze in een verlaagd plafond lopen. Geluid weerkaatst op sommige plekken ook enorm, waardoor het soms lijkt alsof zo’n beestje naast uw hoofd loopt of zelfs eerder als een rat klinkt. Wees niet bang! Ratten zitten niet snel op hoogtes en klankboord kan zacht geluid enorm versterken. Denk bijvoorbeeld aan als u met uw nagels tegen een verlaagd plafond aantikt, hoe hard dat geluid is.

Met deze angsten of irritaties is slapen vaak heel lastig en sommige mensen blijven zelfs uit die kamer en soms zelfs verlaten ze tijdelijk de woning.

Leef niet met deze angst of irritatie, doe er NU iets aan! Neem snel contact op via 030 – 20 72 800. Rover Ongediertebestrijding helpt u snel van uw probleem af. Wij zijn vaak al binnen 1 werkdag aanwezig!

Waarom en hoe komen muizen in de spouwmuur/plafond?
Aangezien het buiten koud is en muizen net als ons de warmte nodig hebben en opzoeken, zijn onze woningen een ideale plek om ook te verblijven. Zorg er daarom voor dat uw woning goed afgesloten is. Veel mensen denken dat hun woning dicht zit, totdat wij langskomen voor een inspectie. Opening na opening wordt gevonden. Sommige woningen kunnen wel 10-tallen openingen hebben die muizen toegang geven tot de spouwmuur. Eenmaal in de spouwmuur, kan de muis zich overal heen verplaatsen.

Buren
Heeft u buren direct aan uw woning zitten? Kan deze ook de toegang naar uw woning veroorzaken.
Zo kan het zijn dat u hun nodig heeft om de muizen te weren. Houd hier altijd rekening mee.

Wilt u weten of uw woning goed dicht zit om ongedierte buiten te houden? Met dit onderzoek kunt u ervoor zorgen dat niet alleen muizen, maar ook ratten die van buiten uw woning willen betreden. Zelfs wespen, hoornaars, bijen en hommels kunt u op veel plekken weren.

Bel snel voor meer informatie met Rover Ongediertebestrijding op 030 – 20 72 800 of maak snel een afspraak!