Menu Sluiten

HoornaarsOngediertebestrijding, ongedierte, bestrijden, ongedierte bestrijding, wespen bestrijden, wespen bestrijding, wespenbestrijding

Hier in Nederland heb je sinds kort 2 verschillende hoornaars zitten.
Door de veranderingen in de temperatuur kan inmiddels de Aziatische hoornaar zich prima vertoeven in ons kikkerlandje.

Bestrijd een actief nest nóóit zelf! U brengt uzelf én uw omgeving onnodig in gevaar!
Wilt u een hoornaarsnest (laten) verwijderen, klik hier voor meer informatie.

Europese Hoornaar

Uiterlijk
wespenbestrijding, wespen bestrijding, wespen bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijding, hoornaarsbestrijding, hoornaars bestrijden, hoornaars bestrijdingHoornaars zijn stukken groter dan de duitse wesp en de gewone wesp. De grootte van een hoornaar is afhankelijk van zowel het geslacht als de rol. Zo worden mannetjes tussen de 21 en 28 mm, werksters tussen de 18 en 24 mm en koninginnen 25 tot 35 mm. Hoornaars hebben naar verhouding een erg grote kop, welke geel met oranje tot rood van kleur is. Het borststuk, dat de poten en vleugels bevat, is vaak rood en zwart gekleurd. De vleugels van de hoornaar hebben een wat rokerige bruinrode kleuring. Zoals kenmerkend voor alle wespensoorten heeft de hoornaar ook een duidelijke wespentaille. Het eerste segment van het achterlijf is bij de hoornaar ook roodbruin van kleur.

Overlast
De hoornaar zoekt de mens zelden op, in tegenstelling tot eerder genoemde gewone en duitse wespen, omdat zij niet afkomen op zoetigheden zoals frisdrank.

De hoornaar kan echter wel agressief worden wanneer men te dicht bij het nest komt. Dit betekent dus dat zolang u op afstand blijft (enkele meters) er geen gevaar is voor agressie van hoornaars. Wanneer iets of iemand het nest benaderd, komen de werksters luid brommend aanvliegen om eventuele boosdoeners of indringers af te schrikken. Wees wel alert dat op zo’n moment de hoornaars eerder geneigd zijn om te gaan steken.
Het behouden van een nest van de hoornaar in de omgeving heeft als voordeel dat u minder last zult hebben van andere vervelende insecten zoals vliegen en muggen. Indien een nest zich op een lastige plaats bevindt, zoals naast de voordeur van een gebouw, is het vaak wel wenselijk om het te verwijderen.

Voedsel
Daarintegen is de hoornaar een fijne wesp om in de buurt te hebben. Zij voeden zich namelijk op muggen en vliegen.

Aziatische Hoornaar
wespenbestrijding, wespen bestrijding, wespen bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijding, hoornaarsbestrijding, hoornaars bestrijden, hoornaars bestrijding

De Aziatische hoornaar is een exotische wespensoort die zich inmiddels heeft verspreid van Frankrijk tot Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië en België. Ook in Nederland wordt de soort steeds vaker aangetroffen.

Uiterlijk
De Aziatische hoornaar is goed te herkennen aan zijn volledig zwarte borststuk. Ook de poten zijn zwart, maar de uiteinden van de poten zijn knalgeel. Op het achterlijf is aan de voorzijde een smalle gele band te zien. Verder naar achter is een dikkere gele band zichtbaar.
De Aziatische hoornaar is iets kleiner dan de Europese hoornaar. Werksters van de Aziatische hoornaar worden zo’n 1,7-2,4 cm groot.

Overlast
De Aziatische hoornaar is voor de mens niet gevaarlijker dan de Europese hoornaar. Wel nestelt deze vaak in stedelijke gebieden. Samen met het feit dat nesten van Aziatische hoornaars uit grotere aantallen wespen bestaan dan de Europese hoornaar, vergroot dit wel de kans op een aanvaring met de wesp.

Steken van een hoornaar kunnen pijnlijker ervaren worden dan die van overige wespen, aangezien de angel een stuk langer is. De gifstof die zij met hun angel inbrengen kan zodanig direct in de bloedbaan terecht komen.

Hoornaars bestrijden en de kostenhoornaarsbestrijding, hoornaars bestrijding

Onze professionele bestrijder zal bij een bestrijding een poeder onder druk het nest of de in-/uit vliegroute spuiten. Hier zullen de werksters doorheen lopen en verspreiden daardoor de poeder tot helemaal in het midden waar de koningin zich verschuild houdt. Door deze werking is zo’n bestrijding voor zeker 99.8% van de keren in één keer afdoende. Het kan enkele uren tot soms dagen duren voordat er geen wespen meer zijn.

Heeft u een wespen-/hoornaarsnest en ziet u deze hangen of ziet u wespen/hoornaars in/uit vliegen op één plek in de muur of grond?
Bel dan snel Rover Ongediertebestrijding op voor een bestrijding, 030 – 20 72 800.
Wacht hier niet mee, het kunnen er nu 10 zijn, maar binnen enkele weken zijn dit er 100’en.
Voordat u ons belt, lees deze informatie.

We zijn meestal niet lang bezig met een wespen-/hoornaarsbestrijding, afhankelijk van de locatie, duurt de bestrijding zelf maar zo’n 1 tot 5 minuten.
Zelf zijn we rond de 15 tot 20 minuten aanwezig om ons voor te bereiden, de betaling te regelen en het een en ander uit te leggen.
De kosten van een bestrijding zijn vanaf €65.

Nooit zelf bestrijden
Ga een wespennest nooit zelf bestrijden, dit is erg gevaarlijk!
U kunt gestoken worden en een allergische reactie hierop krijgen.
Of u kunt vallen doordat u schrikt van de reactie van de wesp.
Laat het altijd over aan een professioneel bestrijdingsbedrijf!

Bel snel Rover Ongediertebestrijding op 030 – 20 72 800!
Garantie
U krijgt garantie op onze wespenbestrijding.
Dit geldt alleen wanneer er na een maand op
exact diezelfde plek weer wespen zitten.

Zit de in-/uitvliegopening verderop? Dan betreft dit altijd een nieuw nest.
Oude nesten worden nooit herbruikt.
hoornaars in huis, hoornaarsnest in huis, hoornaarsnest op zolder, hoornaars op zolder, hoornaars in de spouwmuur, hoornaarsnest in de spouwmuur, hoornaarsnest in de grond, hoornaars in de grond, hoornaars in de schuur, hoornaarsnest in de schuur