Menu Sluiten

Duitse kakkerlakkenOngediertebestrijding, ongedierte, bestrijden, ongedierte bestrijding, kakkerlakken bestrijden, kakkerlakken bestrijding, kakkerlakkenbestrijding

De Duitse kakkerlak is de meest voorkomende kakkerlak in Nederland. Hij is lichtbruin van kleur en heeft twee duidelijke zwarte lengtestrepen op zijn borstschild. Kakkerlakken zijn oorspronkelijk afkomstig uit de tropen en komen daarom vaak voor in verpakkingen van tropische producten.

Ze kunnen zich heel snel voortbewegen, zelfs over het plafond, muren en andere gladde oppervlakken. In een woning zoeken ze graag donkere, warme, vochtige plekken op. Ze leven gemiddeld een half jaar. Het vrouwtje legt in deze periode 4 tot 8 pakketjes met gemiddeld 30 eitjes per pakket.

kakkerlakkenbestrijding, kakkerlakken bestrijding, kakkerlakken bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijdingUiterlijk
Duitse kakkerlakken zijn strogeel tot lichtbruin van kleur, ze hebben twee zwarte lengtestrepen op het pronotum.
Duitse kakkerlakken zijn 10-15 mm lang, zonder antennes. De antennes zijn lang. De mannetjes zijn slanker dan de vrouwtjes.
Bij de vrouwtjes is hun achterlijf bedekt door vleugels, bij de mannetjes zijn de vleugels korter dan het achterlijf. Ondanks hun vleugels kunnen ze niet vliegen.

Voedsel
Duitse kakkerlakken zijn alleseters, maar ze hebben een voorkeur voor zoet, vochtrijk voedsel en voedsel met veel koolhydraten. Ze eten ook dode, zieke en gewonde dieren, waaronder elkaar. Dit gedrag werkt vaak in het voordeel van de ongediertebestrijder. Daarnaast kunnen ze lijm, zeep en tandpasta eten. Het zijn taaie dieren, hun harde schild voorkomt vochtverlies, waardoor ze wel 10 – 40 dagen zonder voedsel kunnen leven.

Schade
Kakkerlakken kunnen etenswaren aantasten en ziektes verspreiden. De plaagdiertjes knagen gemakkelijk door verpakkingsmaterialen. Ze komen af op gesuikerde etenswaren zoals bijvoorbeeld koek, snoep en fruit. Problemen met voedselveiligheid liggen op de vloer bij de aanwezigheid van kakkerlakken. Daarnaast zorgen ze voor een onaangename geur die sterker wordt naarmate.

Kakkerlakkenplaag herkennen
Levende kakkerlakken treft u met name ’s nachts aan. U kunt de aanwezigheid op basis van de volgende kenmerken herkennen:
Zowel dode als levende kakkerlakken, eierschalen of afgevallen huid, uitwerpselen, een onaangename geur (bedorven lucht) of schade aan organisch voedsel.

kakkerlakkenbestrijding, kakkerlakken bestrijding, kakkerlakken bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijdingWaar zit de kakkerlak graag
Ze komen vaak uw huis binnen via voedsel, verpakkingen en (tweedehands) meubels of apparaten. Wanneer u overlast van kakkerlakken vermoedt, controleer dan of u een kakkerlakkenplaag op de volgende locaties aantreft:

  • In keukens: Alle plekken waar het zowel warmer en vochtiger kan zijn kunnen ideaal zijn voor de plaagdieren. Controleer daarom achter koelkasten, ovens en kleine apparaten zoals de magnetron. En in de buurt bij verwarmingen, waterleidingen en rioleringen. Maar controleer ook de kastjes en de keukenlades.
  • In badkamers: de meest vochtige ruimte van het huis is misschien nog wel de aantrekkelijkste plek voor kakkerlakken. Controleer onder de gootsteen en onder afvoerputjes etc. Kakkerlakken kunnen voeding halen uit zeep en andere resten die de mens achterlaat in de badkamer.
  • In systeemplafonds en spouwmuren: Boven een systeemplafond of spouwmuur lopen vaak verschillende leidingen die voor vocht en warmte kunnen zorgen. De ideale verblijfsplaats voor kakkerlakken. Controleer dit regelmatig bij overlast.

Eenvoudige thuisbestrijding zelf uitvoeren
Kakkerlakken houden van vochtige ruimtes en eten van voedsel die beschikbaar liggen.
Hierdoor is een eenvoudige thuisbestrijding uit te voeren, dit geeft overigens geen garantie, maar zou kunnen werken!

  • Zorg altijd voor een goede ventilatie
  • Zorg dat alle naden/kieren afgesloten worden
  • Ga zorgvuldig om met voedselresten om en sluit voorraden af in plastic bakken
  • Controleer lekkages en herstel deze waar nodig

Duitse kakkerlakken bestrijden en de kostenduitse kakkerlakkenbestrijding, duitse kakkerlakken bestrijding

Als het niet lukt om de bestrijding zelf te doen of wilt u ons langs laten komen of het daadwerkelijk om de Duitse kakkerlak gaat? Voordat u ons belt, ga ook bij de buren langs om na te gaan of zij er ook last van hebben. Zo kunnen we de plaag beter vormgeven en ook de kieren/naden bekijken tussen de woningen en natuurlijk bij hun tegelijkertijd bestrijden.

Let op: Hier zitten dan andere kosten aan vast, aangezien het om 2 woningen gaat. Hieronder een kostenplaatje van een standaard bestrijding.
De bestrijder bepaald op locatie wat de kosten zullen worden, dit kan dus afwijken van hieronder.
Bel ons voor een controle-afspraak op 030 – 20 72 800. Bij geen bestrijding, betaald u alleen onze tijd à €35-50.

Voorwerk
Zorg dat als de buren er ook last van hebben, dat zij thuis zijn tijdens onze afspraak of u de sleutel heeft van die woning.
Ga niet schoonmaken voordat wij komen hoe vies het ook is!
Zorg dat we in de keuken achter en in alle apparaten kunnen kijken.

kakkerlakkenbestrijding, kakkerlakken bestrijding, kakkerlakken bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijdingControle (1e bezoek)
Tijdens onze eerste bezoek gaan we lijmvallen plaatsen om te determineren waar we mee te maken hebben. Hierbij gaan wij geen bestrijding uitvoeren.

Hebben wij tijdens de controle al (dode) kakkerlakken gevonden waardoor we al hebben kunnen determineren dat het om de Duitse variant gaat, zal tijdens deze controle ook de determinatie en bestrijding uitgevoerd kunnen worden.

Determinatie en bestrijding (bezoek 1 of 2)
Na 10 dagen na de controle komen wij terug om te determineren en uit te zoeken waar ze zich graag verstoppen/voortbewegen. Gaat het om de Duitse kakkerlak, gaan wij direct over naar bestrijden.

Wij bestrijden met lokaasgel, dit is een fijne manier qua bestrijden. Dit is niet gevaarlijk voor u of uw huisdier. U hoeft de woning hiervoor ook niet te verlaten.

De kakkerlak zal de gel meenemen naar hun nest en daar lekker met z’n allen van eten, hierdoor worden alle kakkerlakken bestrijden en niet alleen die rondlopen.

Nacontrole (bezoek 2 of 3)
Na 2 weken komen wij controleren of de bestrijding gelukt is. Is de gel goed gegeten? Dan plaatsen wij opnieuw lijmvallen. Hiermee controleren we of we een goede bestrijding hebben gehad of niet. Ook kunnen we hiermee net de laatste paar wegvangen.

Is de gel slecht/weinig opgegeten? Dan hebben ze ergens anders nog eten.
Heeft u uw voedselresten goed opgeruimd en uw voorraad goed afgeschermd?
De bestrijding is mislukt en moeten we opnieuw beginnen, hier kunnen extra kosten aan vast zitten, dit hangt af van de oorzaak.

Let op: Komen we erachter dat bij het bezoek na de bestrijding (de nacontrole), dat al het gel weg is? Dan moeten wij nog een bestrijding uitzetten. Dit is dan onze berekeningsfout geweest en hebben we dan meer last van de kakkerlakken dan we verwacht hadden. Wij nemen voor dat bezoek de kosten op eigen rekening!

kakkerlakkenbestrijding, kakkerlakken bestrijding, kakkerlakken bestrijden, ongediertebestrijding, ongedierte bestrijden, ongedierte bestrijdingNacontrole lijmvallen (bezoek 3 of 4)
Wij controleren hierbij de lijmvallen. Hier kunnen altijd enkele op zitten, dit zijn meestal de laatste kakkerlakken.
De bestrijding is succesvol! Wij ruimen al onze overgebleven spullen op en wensen u een fijne dag.

Kosten
Totaal komt u uit op minimaal 3 bezoeken, indien bij de 1e bezoek al gedetermineerd kan worden. Anders zijn 4 bezoeken noodzakelijk. Elke bezoek kost u €65, samen komt dit uit op minimaal €195 (3 bezoeken) tot €260 (4 bezoeken).

Er kunnen extra kosten ontstaan door slechte opvolging van onze uitleg en maatregelen die u moest treffen.

Bij het 1e bezoek, kunnen wij bepalen of we 3 of 4 bezoeken nodig gaan hebben.
U betaald bij het 1e bezoek het volledige bedrag van alle bezoeken.
Ook maken wij direct de planning wanneer de rest van de bezoeken plaatsvinden.

kakkerlakken in huis, kakkerlakken op zolder, kakkerlakken in de keuken, kakkerlakken in de badkamer, kakkerlakken in het plafond